Sean Maguire moet 1 van de troeven worden bij Preston North End.

Door Marcel Pelleboer – Clubwatcher Preston North End

In de aanloop naar het nieuwe seizoen werpen we een blik op een aantal jonge spelers die dit seizoen wel eens zouden kunnen uitblinken in de Championship. Vandaag deel 1 met Sean Maguire.

Fans lopen al weg met hem op Twitter en elke goal die hij voor Cork City scoort wordt driftig geretweet door menig Preston fan. Op 24 juli is het zover, vanaf die dag is Sean Maguire speler van Preston North End. Wie is Sean Maguire en waarom wordt zijn komst zo bejubeld?

Maguire werd geboren op 1 mei 1994 in het Engelse Luton. Hij begon zijn professionele voetballoopbaan bij het Ierse Waterford United. In 34 competitiewedstrijden wist de spits 14 keer het net te vinden. Het leverde hem in januari 2013 een transfer op naar West Ham United. De periode bij de Hammers werd echter geen succes. Maguire speelde geen enkele officiële wedstrijd en zat slechts 1 keer op de bank in de FA Cup wedstrijd tegen Nottingham Forest. Maguire werd uitgeleend aan Sligo Rovers. Hoewel Maguire weer aan speeltijd toe kwam (18 wedstrijden), leek hij het scoren verleerd met slechts 1 mager doelpuntje.

Een nieuwe verhuurperiode volgde, dit keer bij Accrington Stanley. Met 7 doelpunten in 33 wedstrijden wist Maguire de clubleiding van West Ham niet te overtuigen waardoor zijn contract werd niet verlengd. Na een kort avontuur bij Dundalk belandde Maguire op 9 december 2015 bij Cork City. Bij City is hij een regelrechte sensatie met 37 goals in 50 competitie wedstrijden. Vooral dit seizoen lijkt Maguire uit alle hoeken en gaten te scoren. Links, rechts of met het hoofd, het lijkt hem niet uit te maken. Maguire is on fire.

De vraag is, kan Maguire zijn scoringsdrift ook voorzetten in de Championship? Het niveau is hoger dan de Ierse competitie en met zijn lengte, Maguire is 1.75 meter, lijkt het erop dat hij een zware kluif zal krijgen aan de meestal grote centrale verdedigers. Veel zal afhangen van het systeem dat Neil gaat spelen met zijn team. De verwachting zal zijn dat er een 4-4-2 systeem gehanteerd gaat worden. Het meest voor de hand liggend is dat Maguire een koppel gaat vormen met Jordan Hugill. Met de duelkracht van Hugill, kan Maguire profiteren van de ruimte die ontstaat. Afgelopen seizoen profiteerde Callum Robinson al regelmatig hiervan. De verwachting is dat Robinson terug gaat naar de linkerflank. Maguire zou ook een koppel kunnen gaan vormen met Stevie May. May heeft veel blessureleed gekend maar is op de weg terug. Het koppel Maguire/May is zeer geschikt bij wedstrijden waarin Preston het zal moeten hebben van de omschakeling.

In de huidige vorm kan Maguire een echte sensatie worden en lijkt Preston voor het transferbedrag van € 150.000,00 een goudmijn in handen te hebben. Voor de Lillywhites is het te hopen dat hij de verwachtingen kan waar maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER