Nasser El Khayati (QPR)

Na de 30 EFL-Cup wedstrijden van gisteren stonden er vanavond 4 wedstrijden op het programma. Aston Villa hoopte na de competitienederlaag afgelopen zondag op bezoek bij Sheffield Wednesday het vertrouwen terug te winnen, maar kwam bedrogen uit. Op bezoek bij Luton Town, uitkomend in de League Two (!) werd met 3-1 verloren. Villa kwam door een vroeg doelpunt van Jordan Ayew nog wel op voorsprong maar Luton kwam sterk terug. Leandro Bacuna begon de wedstrijd op de bank en bleef daar de hele wedstrijd zitten.

Ook het QPR van Jimmy Floyd Hasselbaink kwam vanavond in actie. Hij begon de thuiswedstrijd tegen Swindon, spelend in de League One, met Tjaronn Chery op de bank maar met Nasser El Khayati vanaf het begin. En de vleugelaanvaller bewees zijn waarde. Met een assist op N’Gbakoto droeg hij bij aan de 1-0 voorsprong.

Chery belangrijk

Swindon kwam in de 73e minuut echter weer op gelijke hoogte, en deze stand was na 90 minuten nog steeds zo waardoor er verlengd moest worden. Conor Washington bewees daarin zijn waarde. De spits schoot zijn ploeg al snel in de verlening op voorsprong, waar ook Tjaronn Chery zijn aandeel in had.

Swindon gaf zich echter niet zomaar verloren en kwam in de tweede helft van de verlenging tot de 2-2, waardoor het kwam tot penalty’s. Hierin bleek de Londens ploeg net even te sterk. Tjaronn Chery en Nasser El Khayati namen hun verantwoordelijkheid en schoten hun pingel tegen de touwen.

Leeds en Burton ook door

Ook Leeds United bereikte vanavond de volgende ronde, al ging dat met hangen en wurgen. Door een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd werd er een verlenging afgedwongen. Spits Wood schoot Leeds daarin al snel op voorsprong, maar Fleetwood kwam weer op gelijke hoogte. Penalty’s moesten de beslissing brengen en daarin was Leeds United beter.

De vierde wedstrijd was tussen Burton Albion, de oude club van Hasselbaink en El Khayati, en Bury. Burton, de nieuwkomer in de Championship won de wedstrijd na verlenging met 3-2.

Inmiddels is er ook al geloot voor de tweede ronde van de EFL-Cup;

LAAT EEN REACTIE ACHTER