West Bromwich Albion heeft vorige week het nieuws naar buiten gebracht dat Slaven Bilić is aangesteld als de nieuwe trainer. De 50-jarige Bilić volgt daarmee Darren Moore op die in maart werd ontslagen op het moment dat de club 4e stond op de ranglijst.

DOOR JOS SLIGTER – CLUBWATCHER W.B.A.
In de daaropvolgende periode is met diverse mensen gesproken, onder andere SlaviŠa Jokanović (ex Fulham), Danny Cowley (Lincoln City) en Chris Hughton (ex Brighton). Aan deze lange zoektocht is nu dus een einde gekomen door de aanstelling van Bilić. De club uit Birmingham hoopt met Bilić aan het roer weer terug te keren naar de Premier League waaruit ze in mei 2018 degradeerden.

Bilić is bekend met het Engelse voetbal, hij was als speler actief voor Premier League-clubs West Ham United en Everton, en als coach was hij in de periode van augustus 2015 tot en met november 2017 manager van West Ham United. Verder was Slaven bondscoach van Kroatië (met dat land behaalde hij de kwartfinale van EURO 2008) en clubtrainer bij Lokomotiv Moskou en Besiktas. Zijn laatste club waar hij actief was als coach was Al-Ittihad (Saoedie Arabië).

Afbeeldingsresultaat voor croatia euro 2008 bilic

Bilic moet er op The Hawthorns voor gaan zorgen dat W.B.A. mee gaat strijden om promotie naar de Premier League. The Baggies schopten het in het eerste seizoen van de Championship tot de halve finale van de play-offs, waarin Aston Villa te sterk was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER