Neil Warnock

Door Paul Westerhof – Clubwatcher Cardiff City
Na een teleurstellend vorig seizoen, waarin Cardiff City eindigde op een twaalfde plek, zijn de verwachtingen van manager Neil Warnock voor het huidige seizoen hooggespannen. Na een dramatische start in het vorige seizoen, waarbij slechts twee van de eerste elf competitiewedstrijden werden gewonnen, werd manager Paul Trollope al in oktober ontslagen. Zijn opvolger Neil Warnock lijkt perfect bij de club te passen volgens WalesOnline’s sportjournalist Paul Abbandonato.

In een enquête, uitgevoerd door Bolton News en gepubliceerd door de Middlesbrough Gazette, gaven vierentwintig lokale journalisten die hun lokale Championshipclub volgen hun prognose voor het seizoen ’17-’18. Cardiff kwam hier bepaald niet als favoriet voor promotie naar voren. Enkel Abbandonato, de lokale Cardiff City journalist, is chauvinistisch en ziet City als promotie kandidaat. Desalniettemin is Cardiff City al vrij slagvaardig geweest op de transfermarkt en lijkt de selectie al aardig op orde. Zo werden Danny Ward en Lee Camp van Rotherham, de voormalige club van Warnock, gehaald en Lee Tomlin van de Severnside derby rivaal Bristol City. Verder werden keeper Neil Etheridge van Walsall FC, vleugelspeler Nathaniel Mendez-Laing van Rochdale, verdediger Callum Paterson van Hearts en middenvelder Loïc Damour van het Franse Bourg-en-Bresse aan de selectie toegevoegd. Daar tegenover staat onder meer het vertrek van Idriss Saadi (Strasbourg), Rickie Lambert (n.n.b.) en Peter Whittingham die na tien-en-een-half seizoen Cardiff heeft verlaten voor de Blackburn Rovers.

Zaterdag, 5 augustus, werd door een laat doelpunt van Kenneth Zohore, de Deense clubtopscorer van vorig seizoen, uit bij Burton Albion gewonnen, waardoor Cardiff voor het eerst sinds 2012 weer eens een openingswedstrijd wisten te winnen. Na de moeizame overwinning op The Brewers volgde een thuiswedstrijd tegen Portsmouth voor de League Cup. De op veel posities gewijzigde formatie van Warnock wist ook deze wedstrijd te winnen (2-1), zij het pas na verlenging. De eerste echte vuurdoop tegen het beter geachte Aston Villa stond afgelopen zaterdag, 12 augustus, op het programma. De thuisspelende Bluebirds versloegen, mede dankzij de uitblinkende nieuweling Mendez-Laing, Aston Villa met maar liefst 3-0.

Nathaniel Mendez-Laing geeft de Villa-defensie het nakijken

Met het nodige vertrouwen op zak ontving Cardiff City dinsdagavond Sheffield United. Hoewel The Blades meer balbezit hadden waren de betere kansen voor City. Vlak voor rust kregen de Bluebirds een corner die door aanvoerder Sean Morrison hard werd binnengekopt. Tien minuten na rust scoorde City de 2-0 na een goede actie op de linkerflank van Mendez-Laing die naar binnen trok en de bal fraai de verre hoek in krulde. Het bleef bij 2-0 waardoor Cardiff City voor het eerst in haar 107-jarig bestaan zijn eerste drie competitiewedstrijden wist te winnen. Het stormachtige begin van Cardiff City zal er ongetwijfeld toe leiden dat de meer kritische Cardiff fans zich achter de promotie aspiraties van Warnock zullen scharen. Warnock zelf heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: ‘I’ve never been so confident with a group of lads’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER