Famara Diedhiou was gisteravond medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van Stoke City in de EFL Cup (2-0)

Door Klaas Ate Wijma – Clubwatcher Bristol City
Bristol City is uitstekend aan het seizoen 2017/2018 begonnen. Zowel in de Championship als in de League Cup gaat het de ploeg van Lee Johnson voor de wind.

Bristol City wist de selectie deze zomer grotendeels intact te houden. De gehuurde Tammy Abraham keerde terug naar Chelsea, maar sterkhouders als Aden Flint en Joe Bryan bleven. De ervaren verdediger Nathan Baker kwam over van Aston Villa en aanvaller Famara Diedhiou moest Tammy Abraham doen vergeten. Een andere aanvaller, Cauley Woodrow, kwam op huurbasis over van Fulham FC. Ook de Zweedse middenvelder Eliasson en doelman Luke Steele werden in de slotfase van de transferzomer aan de selectie toegevoegd.

Na 8 speelronden is Bristol City op de ranglijst terug te vinden op de 8ste plaats. Tot dusver werd slechts één duel verloren: Birmingham City was op de tweede speeldag met 2:1 te sterk. De grootste smaakmaker is Bobby Reid. De 24-jarige Reid was dit seizoen al 6 maal trefzeker in de competitie, en ook in het bekertoernooi nam hij een doelpunt voor zijn rekening. Miljoenenaankoop Famara Diedhiou komt in totaal tot 4 doelpunten.

In de League Cup was Bristol City afgelopen dinsdag te sterk voor Premier League-club Stoke City. Eerder hadden The Robins Watford al uit het bekertoernooi geknikkerd. Tegen Stoke City had de manager het team op 9 posities gewijzigd. Door de momentele selectiebreedte kon Lee Johnson, ondanks de rotatie, een sterk elftal het veld in sturen.

Aanstaande zaterdag gaat Bristol City op bezoek bij Norwich City, de nummer 12 van de ranglijst. Het team van Daniel Farke wist in de eerste 8 wedstrijden 11 punten in de wacht te slepen. Hopelijk kan Bristol City de goede lijn door te trekken en de sprong naar de bovenste plaatsen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER