Door Nort van Schayik – Clubwatcher Burton Albion
Na een serie van matige resultaten kende Burton rond de feestdagen een opleving, waardoor de champagne met een goed gevoel ontkurkt konden worden.

In de laatste vijf wedstrijden werden er liefst 13 punten gepakt, enkel de wedstrijd tegen Leeds United ging verloren. Ter vergelijking in de voorgaande 21 wedstrijden wist Burton slechts 11 punten te pakken. Een zeer knappe prestatie en vooral de 0-3 overwinning op nieuwjaarsdag bij Sheffield Wednesday geeft vertrouwen.

Lloyd Dyer nam 1 van de 3 doelpunten voor zijn rekening

Ondanks de goede resultaten zakte het toch naar de 22ste plek op de ranglijst, één plaats die op het eind van het seizoen degradatie betekent. Wie verder kijkt ziet dat het verschil met nummer 15 Millwall is teruggebracht tot ‘slechts’ zes punten. Nog een goede serie en de wereld ziet het er heel anders uit. Het programma van de Brewers geeft daar ook mogelijkheden toe. Van de komende acht wedstrijden, spelen ze vijf keer tegen een club uit het rechterrijtje. Met thuiswedstrijden tegen QPR, Reading, Nottingham Forest en Millwall liggen er mogelijkheden om de goede reeks voort te zetten.

Toch is er niet alleen reden voor optimisme. Clubs als Sunderland en Hull City zijn vele malen kapitaalkrachtiger en kunnen zich veroorloven om winterse versterkingen te halen. Burton heeft deze mogelijkheden niet, terwijl het gebrek aan scorend vermogen de club op breekt. Topaankoop en spits Liam Boyce heeft vanwege een blessure nog geen minuut kunnen spelen dit seizoen. Gehoopt wordt dat hij in februari weer kan aansluiten bij de groep, maar zonder wedstrijdritme is het de vraag wanneer hij weer echt wedstrijdfit zal zijn.

Afgelopen weekend werd Burton ongelukkig uitgeschakeld door Birmingham City in de FA Cup en kan zich daardoor volledig focussen op de competitie. Aanstaande zaterdag ontvangt het QPR en een overwinning zal het opgedane vertrouwen alleen nog maar vergroten. Voor de fans is het ook te hopen dat er weer eens gewonnen wordt in eigen stadion, want de laatste thuisoverwinning dateert van 15 september.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER