…Om daarna te oogsten.

Door Nort van Schayik – Clubwatcher Burton Albion

Burton Albion hervat vanavond de competitie met de uitwedstrijd tegen Bristol City een wedstrijd waar de Brewers met weinig vertrouwen naar toe zullen reizen.

In de laatste twee uitwedstrijden werd weliswaar geen doelpunt geïncasseerd, maar het doelgemiddelde is pijnlijk. In vier van de elf wedstrijden kreeg Burton vier of meer tegendoelpunten te verwerken en is daardoor de meest gepasseerde ploeg van de Championship.

De blessure van recordaankoop én beoogd topscorer, Boyce, lijkt de club in scorend vermogen op te breken. Tot op heden wist Burton slechts zes maal het net te vinden, alleen hekkensluiter Bolton wist minder doelpunten te scoren. Weinig fraaie statistieken, maar in het voetbal draait het gelukkig om de punten.

Na bijna een kwart competitie gespeeld te hebben heeft Burton 9 punten, normaliter veel te weinig om er in te blijven. Echter doet de concurrentie het niet veel beter en blijft het onderin onverminderd spannend. In de komende drie wedstrijden (Bristol City uit, Nottingham Forest uit, Ipswich Town thuis) hoeft Burton geen illusies te maken. De november maand is echter cruciaal met confrontaties tegen Millwall, Brentford en Sunderland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER