Steve Bruce moet Aston Villa weer in de Premier League krijgen

Door Ferdi Delies – Clubwatcher Aston Villa
Het was mijn troost toen Aston Villa pakweg anderhalf jaar geleden uit de Premier League degradeerde, maar nu maakt het mij compleet in de war. Ik ben compleet de weg kwijt.

Ik moet zo’n negen jaren oud geweest zijn toen ik de Championship, toen noemde ik het ongestraft de eerste divisie van Engeland, de mooiste competitie ter wereld vond. En dat vind ik nog steeds.Als ik de volgende woorden uitspreek bent u het meteen volledig met me eens;

‘Nottingham Forest, Leeds United, Ipswich Town, Wolverhampton Wanderers, Preston North End, Sheffield Wednesday’

Ik weet niet hoe het er nu bij u aan toe gaat, maar ik heb een schone t-shirt nodig vanwege grote hoeveelheden kwijl die het stof van mijn shirt nu doordrenkt hebben. Oke, we zijn het dus eens. De Championship is de Kim Feenstra van de voetbalwereld. De Championship is de mooiste competitie ter wereld. Punt!

Uiteraard baalde ik als een stekker van de degradatie van mijn club naar de Championship, maar een troost was dus dat mijn cluppie in die allermooiste League ging spelen. De Premier League daarentegen is volledig verpest door het geld waar een modale supporter zich niet meer mee kan identificeren. De Premier League is gewoon een regelrecht gedrocht. Maar jemig, wat mis ik die League.

Nou wil ik ook weer niet de grote voetbalromanticus uit gaan hangen hoor, want de Championship bevat dan wel super mooie clubs en is daarbij zeer competitief te noemen, de wedstrijden an sich zijn vaak niet om aan te zien. En elke voetbalromantici mag dan de Premier League in zijn geheel af willen kraken, het voetbal is veelal zeer aantrekkelijk om te aanschouwen. Daarnaast maken de vier bovenste competities het Engelse voetbal zeer compleet als je het mij vraagt. Je hebt de poenerige Premier League met vele attractieve wedstrijden, de Championship met de mooiste clubs erin en de League One & Two waar je nog authentieke Engelse kick & rush tegenkomt. Heerlijk man.

Voor de buitenwereld hebben we bij Aston Villa de manager bij uitstek om ons weer terug naar de Premier League te helpen. Steve Bruce is namelijk al vier keer gepromoveerd uit de Championship en dat met kwalitatief mindere clubs. En dat is nu net het probleem.

Steve Bruce is het tegenovergestelde van Frank de Boer bij Crystal Palace. Frank de Boer wou houthakkerige verdedigers als Tomkins en Kelly laten voetballen, iets dat ze niet kunnen en ook nog nooit gedaan hebben. Steve Bruce wil met een kwalitatief sterk Aston Villa het voetbal spelen waar Tomkins en Kelly na het tijdperkje Frank de Boer weer naar smachten. Wat ik bedoel te zeggen is dat Steve Bruce de manager bij uitstek is voor Engelse houthakkers en dat Frank de Boer uitstekend zou passen bij de kwaliteit die Aston Villa wel ergens schuil heeft. Ze zitten en zaten gewoonweg net bij de verkeerde club met de verkeerde ingrediënten. De Boer kan niet met houthakkers omgaan en Bruce niet met kwaliteit. Een ruil was prima op z’n plaats geweest.

Als Villa nu lekker bovenin de Championship had meegedraaid, dan had ik wellicht nooit dit stuk geschreven, maar de plaats op de ranglijst is er één die we in de Premier League ook al spuugzat waren, het is zo’n stekkie waarbij je vanaf januari alleen nog maar veredelde vriendschappelijke wedstrijden meer speelt.

De Championship was tot een dik jaar geleden de mooiste competitie ter wereld terwijl de Premier League eigenlijk voorgoed verpest is door het geld. En daarom wil ik zo graag weer gaan genieten van de mooiste competitie ter wereld, want nu is het elke week weer een ergernis. En de verpeste Premier League wordt met Aston Villa ineens weer interessant.

Kim Feenstra is een mooie vrouw, maar dit wel zonder haar karakter. De Championship is een mooie competitie, maar dit wel zonder Aston Villa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER