Wanneer wordt het geduld van de Ipswich fans beloond...?

Door IpswichTownNL – Clubwatcher Ipswich Town

Tropisch is het klimaat van het uit de kluiten gewassen Suffolkse dorp nauwelijks te noemen maar in Ipswich is de heetste zomer in de recente geschiedenis in volle gang. Na een gedrocht van een 2016/2017 seizoen – de Tractor Boys eindigde de laatste 60 jaar niet lager op de ranglijsten – is het tijd voor eigenaar Marcus Evans orde op zaken te stellen.

Het probleem is dat eigenaar Evans – geschatte vermogen 800 miljoen euro – Ipswich Town leidt als een onderdeel van zijn Marcus Evans Group; koud en zakelijk. Na 13.000 seizoenkaarthouders de afgelopen 18 maanden tranendal na tranendal voorgeschoteld te hebben was de schreeuw om een Huddersfieldeske prijsverlaging groot. Evans oordeelde tegen de zin van het bestuur anders. Prijzen werden 1,5% verhoogd, de senioren korting ging van 60 naar 65 jaar en de jeugd onder de 12 jaar mocht zelfs een prijsverhoging van 400% tegemoet zien.

Clubeigenaar Marcus Evans

De supporters reageerden op de enige juiste manier en verlengde massaal niet. Nog altijd heeft de club de officiële aantallen niet bekend durven maken maar de het aantal seizoenkaarthouders is ver onder de 10.000 gedoken. En dat lijkt effect te sorteren. De afgelopen weken kijken supporters vol verbazing naar hun scherm terwijl de club de aankondigingen van goede versterkingen afwisselt met mooie initiatieven als rug sponsoring ten bate van goede doelen, £5 verlaging van de matchday tickets en een maximale prijs van £25 voor uitsupporters.

De selectie is versterkt met cultfiguur Joey Garner (spits, 29, £1m van Glasgow Rangers) en er komen eindelijk doelpunten vanuit het middenveld met het aantrekken van Emyr Huws (23, £1m van Cardiff City), Tom Adeyemi (25, transfervrij van Cardiff City) & Twente revelatie Bersant Celina (20, gehuurd van Manchester City).

Als het Town lukt om sterkhouders Bart Bialkowski (keeper), Adam Webster (centrale verdediger) & David McGoldrick (schaduwspits) te behouden zal met deze selectie lang om plaats zes meegestreden kunnen worden. Als het lukt om drijfhout als Kevin Bru, Luke Hyam, Brett Pitman & Kiefer Moore in te ruilen voor nog een fatsoenlijke centrale verdediger & spits mag écht op play-off voetbal gehoopt worden.

Adam Webster

De hete zomer van Ipswich eindigt echter pas op 1 september. Parijs is nog ver. Vorig jaar verkocht Town 72 uur voor de deadline spits Murphy om die te vervangen door – godbetert – Leon Best. Deze zomer is nu echter al spannender dan het gehele seizoen 2016/2017. Op veel meer mag je als supporter van een club boksend tegen het grote geld niet hopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER