DOOR PIETERJAN GENEUGELIJK – CLUBWATCHER QPR
De meeste mensen bezoeken Loftus Road voor een voetbalwedstrijd. Op andere dagen willen toeristen het stadion van Queens Park Rangers nog wel eens in voor een rondleiding. Vandaag ontving de club uit Londen een wel heel bijzondere gast. Voor het goede doel rende Chris Cowlin een rondje om het veld in het stadion. Eén rondje is op zich geen hele grote prestatie, waar het niet dat Cowlin ditzelfde doet bij alle 92 clubs in de hoogste divisies van Engeland. Sterker nog, de Engelsman bezoekt alle 92 clubs in maar liefst 12 dagen tijd.

De seizoenkaarthouder van Tottenham Hotspur probeert op deze ludieke manier geld bij elkaar te brengen voor de Willow Foundation, een organisatie die de mogelijkheid geeft om dromen te vervullen voor mensen die ernstig ziek zijn. De organisatie is opgezet door oud-Arsenalkeeper Bob Wilson en zijn vrouw. Notabene een fan van Spurs, de grootste rivaal van Arsenal, helpt om geld bij elkaar te brengen. Het is het bewijs dat voetbal wel degelijk kan verbroederen.

Vanochtend begon de hardloper bij het Wembley Stadium om zo via het Emirates Stadium uit te komen bij de eerste Championship-club van zijn avontuur: Queens Park Rangers. Naast het rondje om het veld en in het stadion kreeg Cowlin, als blijk van waardering voor zijn actie, een gesigneerd shirt van de Super Hoops overhandigd. De komende dagen reist Cowlin door Engeland om zijn doel na te streven. Op vrijdag 15 juni hoopt Colwin te eindigen in Colchester United voor zijn 92ste rondje om een voetbalveld.

Voor meer info, klik hier.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER