Bruno Martins Indi had afgelopen weekend voor de eerste keer een basisplaats in de wedstrijd van Stoke City tegen Bristol City. Het liep uit op een teleurstelling, een 1-2 nederlaag en daardoor blijven The Potters nog zonder winst in het Championship.

DOOR MICHEL STRUIJS
“We moeten gefocust zijn, strijden en in elkaar blijven geloven om resultaten te gaan boeken”, aldus Martins Indi daags na de onverdiende nederlaag. Na 7 speelronden staat Stoke City op de laatste plaats met slecht één punt en dus moet er wat veranderen. De defensieve fouten worden afgestraft en op alle vlakken moeten The Potters zich verbeteren.

Bruno Martins Indi was blij dat hij zaterdag na een lange tijd weer aan de aftrap mocht verschijnen, maar was dat uiteraard niet over het resultaat. Maar de kopjes mogen niet gaan hangen, want zaterdag wacht de volgende wedstrijd weer op bezoek bij Brentford. De nederlaag was onverdiend én een vroege 1-0 voorsprong in de vierde minuut door Sam Clucas werd in de tweede helft weggegeven. Bijna de hele wedstrijd speelde Stoke City overigens met 10 man door de rode kaart van Joe Allen in de twaalde minuut.

“Als speler wil je iedere wedstrijd spelen om je club en teamgenoten te helpen. Daarvoor werken we iedere week keihard en hopen dan ook snel punten te behalen”. De realiteit is dat The Potters onderaan staan en dat betekent dat ze veel meer moeten gaan doen om hun seizoen om gang te krijgen. Ondanks dat er genoeg ruimte is voor verbetering is, verwacht Martins Indi dat de resultaten wel gaan komen, omdat deze groep wil slagen en beschikt over goede voetballers.

Daar is aanstaande zaterdag de volgende mogelijkheid voor op bezoek bij Brentford in het Griffin Park. Tegen Brentford, dat momenteel 18e staat in het Championship, hoopt Bruno Martins Indi zijn basisplaats te kunnen behouden en de eerste drie punten binnen te slepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER