Erik van Schaik bezocht afgelopen zaterdag de FA Cup wedstrijd tussen Reading, nummer 15 uit de Championship, en Walsall, nummer 3 uit League One. Na afloop stuurde hij ons zijn wedstrijdverslag, en enkele foto’s op. Zie hier het resultaat:

“Dit weekend werd de 4e ronde van de FA Cup gespeeld en daarin stond een confrontatie op het programma tussen Reading FC en Walsall. De laatste ontmoeting tussen beide clubs dateerde alweer uit het seizoen 2003/2004 toen Walsall degradeerde uit de toenmalige First Division. In hetzelfde seizoen stond in dit stadion ook de laatste wedstrijd tussen beide teams in het oudste en mooiste bekertoernooi ter wereld op het programma. Daarin was Walsall in de replay de betere na het nemen van strafschoppen. Reading FC bewaart weinig goede herinneringen aan thuiswedstrijden tegen Walsall, want van de laatste 7 thuiswedstrijden wist Reading FC er niet één te winnen.

Met dit in het achterhoofd beloofde deze wedstrijd tussen Reading FC als de huidige nummer 15 van de Championship en Walsall de nummer 3 uit League 1 (2e op verliespunten) een spannende confrontatie te worden. Dit bleek ook wel in de wedstrijd, want in het eerste half uur deed Walsall totaal niet onder voor Reading FC en waren de gevaarlijkste momenten voor het doel van Reading-keeper Ali Al-Habsi.

Hierna schakelde Reading FC echter 2 versnellingen bij en binnen 5 minuten leek de wedstrijd beslist nadat Robson-Kanu en Vydra met 2 mooie individuele acties de 2-0 ruststand op het scorebord hadden geschoten.

Direct na de rust zette Walsall aan om terug in de wedstrijd te komen, maar zij kwamen niet verder dan een hard schot van Romaine Sawyers dat op de lat uiteenspatte. Hierna kwam Reading niet meer in de problemen en wist het Walsall stuk te spelen, waarna Williams en de Vydra met zijn 2e doelpunt in blessuretijd de uitslag op 4-0 bepaalden. Een vervelend incident deed zich voor bij de 3-0, toen Walsall-keeper Neil Etheridge werd geraakt door een van zijn eigen verdedigers en het veld geblesseerd moest verlaten.

Zo verzekerde Reading FC zich verrassend gemakkelijk van een plaats bij de laatste 16 en hield het de hoop van de supporters in leven tot het minimaal evenaren van de plaats in de halve finale van vorig seizoen.”

Ga jij, of ken jij iemand die binnenkort naar Engeland gaat om een wedstrijd in de Championship bij te wonen? Laat het ons weten via Twitter en stuur je foto’s en/of verslag naar info@championship-nieuws.nl

(Klik op de foto’s voor de volledige grootte)

LAAT EEN REACTIE ACHTER