Een verslag van ons bezoek aan: Brentford-Middlesbrough (8 mei 2015)

Het werd hoog tijd om weer is een weekendje te boeken. Allereerst was het idee om naar Arsenal-Swansea te gaan, echter werd deze wedstrijd verplaatst naar maandagavond, waardoor we onze plannen moesten wijzigen. Uiteindelijk hebben we kaarten kunnen bemachtigen voor Crystal Palace- Manchester United.
Een week voor vertrek werd bekend dat Brentford mocht uitkomen in de play-offs, en ook nog dat ze op vrijdagavond de eerste wedstrijd op Griffin Park zouden spelen. Via via was het ons gelukt om aan twee kaarten te komen. Kleine bijkomstigheid is dat we met z’n drieën waren.

Het was tijd om naar Brentford te gaan. Vol goede moed wandelden we vanaf de metro richting de pubs om Griffin Park heen, in de hoop dat we een derde ticket zouden bemachtigen. Binnen enkele minuten hadden we beet, en konden we met een gerust hart wat pints naar binnen gieten bij ”The Princess Royal”. Na een paar halve liters vertrok ik richting de Braemar road Stand, en mijn twee maten zaten aan de overkant op de New road stand. Eenmaal binnen in het stadion bleek dat ons derde kaartje alles behalve een miskoop was. Ik zat op de eerste rij aan de langezijde, en kon het gras (en de spelers) ruiken.

IMG-20150509-WA0042

De sfeer was werkelijk waar fantastisch. Vanaf het eerste moment voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. De mensen, het stadion, het veld, de wedstrijd, alles klopte. Ik heb echt 90 minuten lang genoten! Het mooie vond ik ook (in mijn beleving) dat het spel achter elkaar door bleef gaan. Het tempo en de zuivere speeltijd lagen vele malen hoger dan een gemiddelde Eredivisie wedstrijd. Helaas won Middlesbrough in de blessuretijd met 1-2, waardoor het eindigde in een anti-climax voor ‘The Bees’. Voor mij kon het de pret niet zo drukken, ik was vooral erg blij dat ik heb mogen meemaken hoe het stadion los ging bij de 1-1. Van te voren wist ik weinig over Brentford, en had ik weinig verwachtingen. Misschien dat ik het juist daardoor zo mooi vond.

IMG-20150509-WA0047 IMG-20150509-WA0040    IMG-20150509-WA0069IMG-20150509-WA0078

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER