Trevoh Chalobah werd Ipswich Town speler van de maand januari. Diezelfde Chalobah werd afgelopen zaterdag gepasseerd voor de eerste wedstrijd van februari. Een betere symboliek voor het ongekend slechte seizoen van Ipswich Town is nauwelijks mogelijk. Aanstaande zondag gaat het wankele gezelschap uit Suffolk op bezoek bij de ontketende buurman uit Norfolk. De angst voor een ouderwetse ‘hiding’ is groter dan ooit.

DOOR ITFC NEDERLAND – CLUBWATCHER IPSWICH TOWN
Paul Lambert is inmiddels 100 dagen in dienst van Ipswich Town en ik ben de Schot al beu als koude pap. Buiten het veld is er geen verkeerd woord over Lambert te zeggen. Zijn PR activiteiten zijn van een hoogstaand niveau. Op het veld is het ronduit dramatisch. Het is knap maar Ipswich speelt slechter dan onder voorganger Hurst. In de afgelopen vijf wedstrijden schoot Town 13 keer op doel. Dat leest u inderdaad goed. Dertien keer wist Ipswich op de kist van de tegenstander te kakken in ruim 450 minuten voetbal.

Dertig wedstrijden gespeeld. Drie gewonnen. Drie. DRIE! In elke competitie ter wereld ben je reeds officieel gedegradeerd maar gezien Bolton, Reading & Rotherham ook een parodie op voetbal etaleren is er zowaar nog een theoretische kans op overleving. Acht punten en doelsaldo scheiden Town van een veilige 21ste plek. Als je de interviews van coach Lambert moet geloven is het slechts een kwestie van tijd tot het tij keert. Lambert maakt ons met droge ogen wijs dat we zojuist weer naar het Brazilië uit de jaren 70 hebben gekeken terwijl er weer kansloos is verloren van een middenmoter die niet uit de eerste versnelling kwam.

Na het transfer window zou Ipswich een geheel andere ploeg zijn, aldus Lambert. Dat klopte. Afgelopen zaterdag was het namelijk nóg slechter dan voorheen. Hoewel Sheffield Wednesday pas in de 90ste minuut het genadeschot loste had een 5-0 nederlaag de verhoudingen meer recht aangedaan. Lambert houd vast aan het totaal niet functionerende 4-3-3 systeem. Van de zeven winter transfers lijkt enkel Alan Judge iets toe te kunnen voegen. De overige zes transfers zijn zoals we helaas gewend zijn geraak; te slecht voor in de Nasi.

Afbeeldingsresultaat voor judge ipswich
Een van de winterse versterkingen; Alan Judge

Toch stappen we zaterdagavond in de auto om een nachtje over te slaan. Zondag om 13:00 word er in Norwich namelijk de East Angelian Derby gespeeld. Norwich gaf afgelopen zaterdag een visitekaart van A4 formaat af door in Leeds de plaatselijk United op een uitverkocht Elland Road in het hemd te zetten; 1-3. De kanaries staan bovenaan met een ongelofelijke 39 punten voorsprong op de nummer allerlaatst.

Voor de gezelligheid hoef je niet deel te nemen aan de East Angelian Derby. Nadat enkele non-valeurs uit Ipswich vorig jaar de lichtbakken en toiletten op Carrow Road herinrichtte heeft de politie uit Norfolk het volledige Guantánamo pakket uitgerold voor de bezoekers. Paspoort controle, tickets op naam, volledige drooglegging en uiterlijk om 11 uur in het stadion zijn is slechts een greep uit de maatregelen die zullen zorgen dat de Town supporters maximaal geagiteerd zijn voor er een bal rolt deze zondag.

Met een beetje pech staat Town zondag met 11 punten achterstand aan de aftrap. Rotherham speelt zaterdag thuis tegen Wigan. Een winnable game voor The Millers. Het is wachten tot iemand Ipswich Town het langverwachte nekschot geeft en de voorbereiding op League One Tour kan beginnen. Zondag staan we in het uitverkochte uitvak met 2000 collega masochisten die een weinig sympathieke 40 pond afscheurde om zich als vee door de straten Norwich te laten drijven. Het uitvak zal luidruchtiger dan ooit zijn. Niet van de klappende handen maar van de knikkende knieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER