Door Tys Hallema – Cluwatcher Derby County
Wil Gary Rowett niet nu al hoeven te vrezen voor zijn baan, zal Derby County de komende wedstrijd tegen Birmingham City moeten winnen. De manager van The Rams staat onder druk na drie nederlagen in korte tijd.

Met name de zware verliespartij (4-1) tegen het lager ingeschatte Bristol City is hard aangekomen bij de fans van Derby. Op social media en fora werd na die wedstrijd al flink aan de stoelpoten van de manager gezaagd. Helemaal omdat recent ook van Sheffield United werd verloren en Barnsley te sterk was in de Carabao Cup. Drie nederlagen tegen drie ploegen die voor aanvang van de competitie allemaal lager werden ingeschat dan de equipe van Rowett; dat doet zeer. De manager kan gelukkig voor hem nog wel teren op de verrassend grote overwinning (5-0) op Hull City op 8 september.

Tegen Birmingham City (thuis, zaterdag 23 september) heeft Rowett de beschikking over een broodnodige versterking op het middenveld. Joe Ledley, 73-voudig international van Wales, werd deze week tot januari 2018 vastgelegd. De 30-jarige Ledley zat zonder club nadat zijn contract bij Crystal Palace afgelopen zomer afliep. Hoewel Ledley sinds het voorjaar geen duel meer speelde, heeft Rowett hem direct in de wedstrijdselectie opgenomen. Rowett heeft geen twijfel over de fitheid van Ledley, zo zei hij eerder deze week. De Welshman zou wel eens een uitstekende speler kunnen zijn voor het door blessures geplaagde middenveld van The Rams.

Met of zonder Ledley, Derby County moét winnen van Birmingham City. Die club staat er met slechts vier punten uit acht duels nog beroerder voor dan Derby en lijkt daardoor een ideale tegenstander om de weg omhoog in te zetten. Ook de opponent van aanstaande dinsdag, Brentford is een laagvlieger. Mocht Rowett er niet in slagen om zes punten uit die twee duels te halen, komt zijn ontslag wel heel dichtbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER