DERBY – Philip Cocu krijgt bij Derby County waarschijnlijk de beschikking over Wayne Rooney. De 33-jarige aanvaller staat op het punt over te stappen van zijn Amerikaanse club DC United naar The Rams.

DOOR TYS HALLEMA
Dat melden diverse Britse media, waaronder de BBC. Rooney zou een rol als speler/coach krijgen bij de club van Cocu, die maandagavond het seizoen begon met een 2-1 zege op Huddersfield Town. Cocu had al eerder aangegeven zijn selectie nog verder te willen versterken om promotie na te jagen. Dat de versterking in de persoon van Wayne Rooney is gevonden, is opmerkelijk te noemen. Rooney is zowel topscorer aller tijden van Engeland (53 goals) als van Manchester United (253 treffers). In de zomer van 2018 verhuisde hij van Everton naar de VS, waar hij nog tot eind 2021 onder contract staat.

Inmiddels zijn Derby County en Rooney echter al met elkaar in gesprek, en het heeft er alle schijn van dat de sterspeler de overstap maakt naar het Championship. Rooney liet eerder al weten dat hij graag trainer wordt na zijn spelersloopbaan. Bij Derby zou hij de kans krijgen om, onder de hoede van Cocu, het vak te leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER