Daniel Farke

Door Arie van Veldhoven – Clubwatcher Norwich City
Plots zag de wereld er voor de Norwich City fan weer heel anders uit. Terugblikkend op september kunnen we met recht spreken van een super maand.

Waar de eerste reeks van vijf wedstrijden nog werd afgesloten op een teleurstellende 22e plaats, zijn The Canaries inmiddels opgeklommen naar plaats negen. Niet één keer werd er verloren in de opvolgende serie van zes competitieduels. September begon met thuiswedstrijden tegen Birmingham City (1-0) en Burton Albion (0-0). Daarna won het op verplaatsing knap met 0-1 bij Sheffield United, waarna men op eigen veld met 0-0 remiseerde Bristol City. Hierna won het twee lastige uitwedstrijden bij Middlesbrough (0-1) en het Reading van Jaap Stam (1-2).

Norwich won op bezoek bij Reading met 1-2

Geen enkele nederlaag en bovendien won de ploeg van Daniel Farke tussendoor in de derde ronde van de EFL (Carabao) Cup met 1-3 bij Brentford. In de vierde ronde speelt City uit bij Arsenal waarvoor al 8000 kaarten voor de uitvakken verkocht zijn. Deze wedstrijd wordt midweeks gespeeld na de kraker tegen aartsrivaal Ipswich Town op zondag 22 oktober.

De reuzensprong opwaarts mag grotendeels op het conto van Farke geschreven worden. Hij bracht steeds meer vastigheden in het team. Verdedigend stond het beter, zoals dat zo mooi heet. Meest opvallend is toch wel het percentage balbezit. In het vorige overzicht was het verwijt van ondergetekende dat er weliswaar balbezit in overvloed was, maar de effectiviteit ontbrak. Zie nu, in de tweede serie hield Norwich alleen nog maar tegen Burton Albion de bal grotendeels in eigen beheer (69,6 tegen 30,4) en kwam het niet verder dan 0-0. De overige wedstrijden gunde men het rondding aan de tegenstander, resultaten reeds bekent. De Duitse trainer verdient ook de credits voor het geschonken vertrouwen aan doelman Angus Gunn. De Manchester City huurling blonk menigmaal uit en stapte vier keer met een ‘clean sheet’ van het veld. Gunn is overigens nog maar de enige speler die de volle 990 minuten in actie kwam. Ook in dit overzicht komt de stabiliteit van Farke terug. In de eerste vijf wedstrijden werden 18 spelers gebruikt. Na elf wedstrijden staat deze teller nu op 21 waarbij aangemerkt mag worden dat op 30 augustus Grant Hanley nog overkwam van Newcastle United.

Doelman Angus Gunn heeft nog geen minuut gemist dit seizoen.

De volgende periode breekt nu aan, zaak om de goede lijn voort te zetten. Zaterdag spelen The Canaries thuis tegen Hull City met de week erna de al gememoreerde clash tegen The Tractor Boys. Een wedstrijd die zeker niet verloren mag worden. Met als uitganspunt de sterke defensie, het opgedane vertrouwen, de wetenschap dat één treffer vaak voldoende is en de flow waarin men nu zit, lonken plots de Play Off plaatsen. Al is de weg nog lang. Als ook Nelson Oliveira zijn vorm terug weet te vinden kunnen er helemaal nog mooie dingen gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER