Preston - Aston Villa (0-2)

Door Marcel Pelleboer – Clubwatcher Preston North End
De maanden oktober en november hebben voor weinig vreugde gezorgd bij iedereen die Preston North End een warm hart toedraagt. De club ging de interlandperiode in met een fraaie 6e plaats, maar slechts 5 punten in de volgende 7 wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat Preston is gezakt naar plek 12. Het enige positieve wat daarbij te melden is: het gat naar plek 6 is ‘slechts’ 4 punten.

Geen winst in oktober
Preston opent de oktobermaand nog sterk met een 2-2 gelijkspel bij Fullham. Een wedstrijd waar veel meer in gezeten had. Een 0-2 voorsprong wordt weggegeven en de gelijkmaker valt in de 6e minuut van de blessuretijd, terwijl er officieel maar 5 minuten bijgetrokken zouden worden. Chris Maxwell mag zich de gelijkmaker aantrekken. De keeper maakt een ouderwetse poedel. Bezorgde gezichten zijn er na afloop. Sean Maguire valt na een half uur al uit met een hamstring blessure. Op bezoek bij koploper Wolves wordt vervolgens met 3-2 verloren. Preston komt nog terug van een 3-0 achterstand maar een punt zit er niet meer in. In blessuretijd pakt Alan Browne ook nog eens een domme tweede gele kaart. De oktobermaand wordt afgesloten met een 2-3 thuisnederlaag tegen Brentford. Preston ziet Maguire terugkeren na een wedstrijdje rust tegen de Wolves. De Lilywhites komen onder andere door Maguire  twee keer terug tegen de Bees maar een derde keer is te veel gevraagd. Florian Jozefzoon zorgt met een assist voor de genadeklap.

Tom Barkhuizen (PNE – Brentford)

4 op een rij in november
De ellende houdt ook in november nog aan. Aston Villa wint vrij eenvoudig op Deepdale met 0-2. De thuisclub kan mede door blessures geen vuist maken en het centrale duo bij Villa, Terry en Chester, zorgen ervoor dat Preston aanvallend volledig aan banden wordt gelegd. Pech is er voor Preston als Maguire een penalty wordt onthouden bij een 0-1 stand.

Op bezoek bij Ipswich haalt Preston een onvervalste 4 op een rij. Na een uiterst slappe vertoning wordt er met een 3-0 nederlaag van het veld gestapt en daar mogen de mannen van Neil niet eens over mopperen. Hugill pakt nog een gele kaart en is dus geschorst tegen Bolton.

De vrije val wordt enigszins een halt toe geroepen in de Lancashire derby tegen Bolton. Neil moet flink puzzelen met de opstelling door blessures en de schorsing van Hugill. Met een geïmproviseerde defensie en aanval komt Preston niet tot scoren, maar het krijgt ook geen goal tegen. De tegenvallende derby eindigt daarmee op 0-0. Gejuich klinkt wel als blijkt dat Tom Clarke voor het eerst sinds 7 maanden weer op de bank zit.

Op bezoek bij Bristol City smaakt Preston zowaar weer eens het zoet der overwinning. Bristol staat verrassend vierde maar kan tegen Preston niet waarmaken waarom het op die positie staat. Goals van Gallagher en Robinson zorgen voor de feestvreugde hoewel het nog even ouderwets billenknijpen wordt na de 1-2 van Woodrow.

Image result for bristol preston north end gallagher

Medisch Centrum Preston
Hoewel je er niet alles op kan afschuiven, kan de slechte reeks niet los gezien worden van de vele blessures die Preston teisterde. Op een gegeven moment had Alex Neil 7 van zijn verdedigers in de lappenmand liggen. Clarke en Cunningham lagen er al langer uit, Spurr voegde zich daarbij met een fikse blessure. Ook Woods, Earl en Fisher raakten geblesseerd terwijl Ben Davies een blindedarm operatie moest ondergaan. Neil werd daardoor gedwongen om spelers zonder wedstrijdritme of net terugkomend van een blessure op te stellen. Tegen Villa moest middenvelder Alan Browne nog een helft als centrale verdediger spelen. Grote tegenvaller was verder de knie blessure die Sean Maguire op de training opliep. Voor de kleine aanvaller zit het seizoen er misschien al wel op.

Geen paniek na slechte reeks
Op de tribunes ontstond hier en daar wat gemor na de slechte resultaten, binnen de club is er geen sprake geweest van paniek. Het vertrouwen in Neil is groot en het zou van weinig visie getuigen als de positie van Neil al onder druk zou zijn komen te staan. Geen enkele trainer kan 8 blessures op vangen. Ja, alleen de extreem rijke clubs met 75 selectie spelers. Het is geen toeval dat er weer punten werden gepakt toen er spelers terug kwamen van blessures. Duidelijk is wel dat de club tijdens de winter transferperiode op zoek moet gaan naar aanvallende versterking nu Maguire lang eruit ligt. Mavididi heeft talent genoeg maar is nog geen volwaardige vervanger wanneer Hugill niet spelen kan. Misschien is het ook niet onverstandig om defensief nog een versterking te halen. Eerst zijn er nog 7 wedstrijden te gaan tot aan januari. Een reeks die meer punten moeten gaan opleveren dan de afgelopen 7.

LAAT EEN REACTIE ACHTER