Slaven Bilić is zeer blij met zijn ongeslagen status na zeven wedstrijden in het Championship, maar geeft aan dat er nog voldoende ruimte voor verbetering is. Consistent is het sleutelwoord tot succes in het Sky Bet Championship.

DOOR MICHEL STRUIJS
The Baggies zijn na zeven speelronden tegen achtereenvolgens Nottingham Forest, Millwall, Luton Town, Reading, Derby County, Blackburn Rovers en Fulham. Hierdoor zijn ze momenteel terug te vinden op plek 6 met 13 punten. Een plek die op het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs voor promotie naar de Premier League.

Zondag willen ze hun ongeslagen status voortzetten als Huddersfield Town op bezoek komt. Deze ploeg degradeerde vorig jaar uit de Premier League en zijn nog zoekende in het Championship. Na zeven speelronden staat het aantal overwinningen voor The Terriers nog op nul en haalde ze slechts één punt, waardoor ze terug te vinden zijn op plek 23 en dus in de degradatiezone.

In gesprek met WBA TV blikt Bilić vooruit op het treffen met Huddersfield Town en spreekt van een moeilijke opgave. “Ze hebben in totaal 19 wedstrijden niet gewonnen als je de Premier League meetelt. Ze zijn onlangs van manager veranderd (Danny Cowley volgde Jan Siewert op na diens ontslag), hebben een aantal echt goede spelers, een beetje pech gehad en zullen zeer gemotiveerd zijn. We kennen hun situatie, maar we moeten niet denken dat we het ons makkelijk vanaf kunnen brengen. We moeten dubbel gemotiveerd zijn en onze uiterste best doen”, aldus Bilić.

https://twitter.com/WBA/status/1175023496478580737?s=20

Bilić heeft zijn spelers opgeroepen om consistentie te vinden die nodig is om te slagen in het Sky Bet Championship. Er zijn een aantal goede dingen, zoals de ongeslagen status en we hebben goed gevoetbald in alle wedstrijden. Dit laatste geldt echter niet voor de volle 90 minuten. Ik heb al verbeteringen gezien in zowel offensief als defensief opzicht. Als we een aanval opzetten heeft elke speler een taak en ik ben blij met de manier waarop we momenteel als team verdedigen. We moeten compact en solide zijn.

Er is al veel verbeterd en de jongens genieten ervan. We willen natuurlijk allemaal genieten van het hele seizoen en om dat te doen moet je met beide benen op grond blijven staan, nederig blijven en hard werken.

Komende zondag komt Huddersfield Town van Terence Kongolo op bezoek en The Baggies zijn in ieder geval op hun hoede voor de bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER