Na ongeveer een kwart van de competitie (er zijn 11 van de 46 competitiewedstrijden gespeeld) kan voor wat betreft West Bromwich Albion de balans worden opgemaakt over de 1e maanden in het Slaven Bilić tijdperk. Zes winstpartijen, vier gelijke spelen en slechts één (ook nog een geflatteerde) nederlaag, uit bij Leeds United leverde de ploeg 22 punten op.

DOOR JOS SLIGTER – CLUBWATCHER WBA
Alle supporters zullen het er dus over eens zijn dat het tussenrapport van de Kroaat goed te noemen is. Niet alleen de plaats op de ranglijst, WBA staat samen met het verrassende Nottingham Forest bovenaan, stemt tot tevredenheid maar ook het vertoonde spel is zeer aangenaam om naar te kijken. Bilić heeft er onder andere voor gezorgd dat er een paar attractieve, creatieve vleugelspelers de selectie zijn komen versterken waarbij met name Matheus Pereira (gehuurd van Sporting Lissabon met optie tot koop) en Grady Diangana (gehuurd van Premier League-club West Ham United) de harten van de supporters al hebben gestolen. Met hun snelheid, balgevoel en creativiteit kunnen zij er voor zorgen dat ‘good old’ Charlie Austin zijn reputatie als veel scorende spits kan hooghouden. West Brom heeft na Preston North End de meeste goals gescoord dus met de aanvallende kracht van de ploeg zit het goed.

Ook het inpassen en speeltijd geven van eigen jeugdspelers heeft Bilić tot goedkeuring van de kritische fans geen moeite gekost. De zeer goed bekend staande academy heeft in Kyle Edwards, Rakeem Harper en Nathan Ferguson weer een aantal talenten afgeleverd. Met name de 19-jarige  Ferguson heeft als rechtsback indruk gemaakt op trainer en fans en wordt al een toekomst in het Engelse nationale elftal voorspeld.

Afbeeldingsresultaat voor Nathan Ferguson wba
Nathan Ferguson

Als straks ook Egyptisch international Ahmed Hegazy na zijn langdurige blessure weer speelminuten kan maken en de verdediging komt versterken, is West Brom absoluut een ploeg om rekening mee te houden dit seizoen. Het tussenrapport van Bilić is dus ruim voldoende, laten we hopen dat het eindrapport, straks in mei, nog beter zal zijn zodat de Baggies het volgende seizoen weer actief zullen zijn in de Premier League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER