Het aanstaande seizoen staat voor de supporters van Brentford in het teken van het laatste seizoen in het huidige stadion. Griffin Park gaat na 112 jaar naar de grond, en daarmee gaat er een prachtig stadion verloren.

Afgelopen seizoen waren wij bij de halve finale Play-offs tussen Brentford en Middlesbrough. Inmiddels heb ik al enige stadions mogen bezoeken in Engeland, maar Griffin Park steekt er sindsdien voor mij met kop en schouders bovenuit. Griffin Park is de reden waarom ik zo graag naar Engeland ga. Tussen de smalle straatjes, midden in een woonwijk, doemt het stadion op, en op elke hoek bevind zich een pub. Om een beeld te schetsen; de spelersbus van Middlesbrough moest achteruit, langs 1 van de pubs, om bij de ingang van het stadion te komen, om vervolgens vooruit weer weg te kunnen komen. Geen bus sluizen, geen politie-escorte, alleen wat supporters die de spelers van Middlesbrough ‘verwelkomen’.

Van binnen is het stadion ook een plaatje, en dan met name de staantribunes. De fanatieke ‘Bees’ staan op de Ealing Road Terrace. Het uitvak aan de overkant is ook prachtig om te zien; deze ‘dubbeldekker’ bevat beneden staanplaatsen en boven zitplaatsen.

Helaas is er geen mogelijkheid tot uitbreiding en voldoet het stadion niet aan de eisen van een Premier League stadion. “Gelukkig” voor de liefhebbers van Griffin Park promoveerde de club uit Londen dan ook niet afgelopen seizoen, anders had het elders onderdak moeten vinden. Zodoende heeft men dit seizoen nog de kans om Brentford in dit geweldige paleis te bezoeken.

Vanaf 2016/2017 zal Brentford verhuizen naar het nieuwe onderkomen aan de Lionel Road South, op steenworp afstand van Griffin Park. In dit nieuwe stadion kunnen 20000 supporters terecht, en bevat alleen zitplaatsen.

Foto’s: Luke vd Wal & Joris vd Wier

LAAT EEN REACTIE ACHTER