De kogel is door de kerk, Callum Robinson vertrekt bij Preston North End. De flegmatieke buitenspeler had een aflopend contract en stond niet open voor een contractverlenging waardoor Preston niets anders restte dan haar sterspeler te verkopen. Sheffield United betaalt naar verluid zo’n 8 miljoen pond.

DOOR MARCEL PELLEBOER – CLUBWATCHER PRESTON NORTH END
Ook Norwich en West Brom waren in de race, maar Norwich wilde niet verder gaan dan 6 miljoen pond en Robinson zelf gaf de voorkeur aan een kans in de Premier League boven een transfer naar West Brom.

Robinson heeft zich in zijn Preston tijdperk sterk ontwikkeld. Na drie huurperiodes namen the Lilywhites hem in de zomer van 2016 definitief over van Aston Villa voor 170.000 pond. Robinson scoorde in het seizoen 2016/2017 11x, het seizoen erop 8x. Afgelopen seizoen beleefde hij zijn sterkste seizoen met 13 goals, ondanks een blessure van 3 maanden. Robinson maakte tevens zijn debuut als Iers International.

De transfer van Robinson symboliseert het beleid bij Preston de afgelopen jaren. Spelers voor een redelijk laag bedrag inkopen en vervolgens voor een veelvoud verkopen. Aston Villa bedong nog wel een doorverkooppercentage en zal dus mee profiteren  van de verkoop van Robinson.

De vraag is wat Preston kan gaan besteden van het verkoopbedrag. Bij de verkoop van Hugill in 2018 bleef het grootste gedeelte in de zak van eigenaar Hemmings zitten en werd de rest gebruikt voor het verlengen van diverse spelerscontracten. Hopelijk valt er deze keer meer uit te geven. Tot nu toe werd alleen Patrick Bauer transfervrij binnengehaald en bleef het verder akelig rustig. Gaat Preston voor een vervanger van Robinson? In principe zijn er met Potts, Bodin, Barkhuizen en Ginnelly vleugelaanvallers genoeg in de selectie. Bij hoge nood kan Maguire ook nog uitwijken naar de vleugel. Als Preston echt ambities heeft dan gaat het voor twee kwaliteitsaankopen, waarbij in ieder geval het middenveld versterkt moet gaan worden. De komende weken zal dus blijken wat de fans kunnen gaan verwachten voor aankomend seizoen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER