Door ‘De combiregeling’ – Clubwatcher Bolton Wanderers
Het is 26 september, nog vroeg in het seizoen, maar nu al vijf voor twaalf voor Bolton Wanderers. Na negen wedstrijden in de competitie kon er nog geen overwinning worden genoteerd. De enige twee punten werden gesprokkeld in de uitwedstrijden tegen Millwall (1-1) en Birmingham City (0-0). De laatste vijf wedstrijden leverden het staatje ‘LLLLL’ en het doelsaldo 0-13 op. Voeg daar de 3-0 Carabao (ofwel League) Cup nederlaag in het London Stadium tegen de Hammers aan toe en een nieuw clubrecord (zes wedstrijden zonder doelpunt) staat in de boeken. Of manager Phil Parkinson onder druk staat is dan ook niet meer de vraag. In Bolton vragen ze zich alleen maar af hoe snel hij het weer op de rit krijgt en of hem die tijd nog is gegund.

Na de thuiswedstrijd tegen Brentford, waarvoor 13.897 supporters de turnstiles passeerden, zei Phil in een interview: “op het moment lijkt het er op dat we niet sterk genoeg zijn om ons te handhaven, maar we moeten blijven zoeken naar een manier om uit dit dal te komen.” Brentford had ook het hele seizoen nog niet gewonnen, en toen er na 84 minuten de 0-3 op de borden stond, verlieten de fans massaal het Macron Stadium. “Ik snap dat dit voor de fans een zware tijd is en dat ze zich de terugkeer in de Championship heel anders hadden voorgesteld. Het is moeilijk, zeker ook gezien het transferembargo, maar we moeten een formule vinden om het tij te keren”.

Het embargo (en ook de 4500 pond salaris-cap) is sindsdien voorbij en daardoor kan de portemonnee weer getrokken worden in de komende transferperiode. En dat dat nodig is, spreekt voor zich. “Er moet iemand bijkomen, die ons met zijn bevliegingen de goede kant op wijst” Op korte termijn zal er echter niet veel gebeuren, want de EFL houdt alles nog scherp in de gaten. Eerst willen ze zien dat Bolton alles weer écht op de rit heeft. Een misstap kunnen ze zich dan nu ook niet veroorloven.

De fans opperden de laatste weken vaak de terugkeer van Jay Spearing. Hij is op dit moment nog steeds clubloos, nadat eerdere contractonderhandelingen tussen hem en de club op niets waren uitgelopen. Het wegvallen van de salaris-cap zou weer mogelijkheden bieden om deze ervaren defensieve middenvelder een rentree te bieden.Parkinson is realistisch. Joey O’Brien trainde in de voorbereiding al mee met de club en Julio Baptista (ex Arsenal, Real Madrid en AS Roma) speelde een oefenwedstrijd met de U23. Beiden proberen hiermee een contract af te dwingen. Vooral de laatste zou een geweldige stunt zijn en een enorme boost voor de jeugdige selectie van Parkinson. Helaas voor hem (en wellicht ook de Championship) kon hij niet overtuigen en ging een contract aan zijn neus voorbij.

Gisteren werd bekend dat Karl Henry (34, ex QPR en Wolves) op het punt staat om een contract te tekenen bij de club. Hij trainde de laatste tijd bij West Bromwich Albion en is door Tony Pulis aangedragen bij The Trotters. Is hij de man die Bolton de juiste spirit gaat geven? Met bijna 500 wedstrijden (waarvan ruim 100 in de Premier League) in de benen, lijkt hij wel de man met ervaring die node gemist wordt.

Karl Henry (links)

Vanavond zal Bolton het nog moeten doen met dezelfde selectie als waarmee het seizoen werd begonnen. Verre van ideaal, met de lastige uitwedstrijd tegen Bristol City op het programma. Uw clubwatcher was vorige week live getuige van de wedstrijd Bristol City – Stoke City in de 3e ronde van de Carabao Cup. Op Ashton Gate won de thuisploeg dik verdiend van The Potters uit Stoke. Laat dit een duidelijke waarschuwing zijn voor de mannen van Parkinson, wiens toekomst bij de club aan een zijden draadje hangt.

Feit is dat er snel verbetering moet komen, anders wordt de achterstand op de veilige posities steeds groter en is de club voor het einde van deze kalendermaand al bijna knock-out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER