Bristol-manager Lee Johnson met zijn nieuwe spits; Famara Diedhiou

Door Klaas Ate Wijma – Clubwatcher Bristol City
Famara Diedhiou is de nieuwe aanvalsleider van Bristol City. De 1,89m lange aanvaller kwam deze transferperiode over van het Franse SCO Angers. Bristol City betaalde zo’n 6 miljoen euro voor de diensten van de Senegalees, waardoor hij de duurste aankoop ooit van de club werd. Diedhiou tekende eind juni een vierjarig contact tot medio 2021.

Vorig seizoen nam Bristol City Tammy Abraham op huurbasis over van Chelsea. De aanvaller was meer dan 20 keer trefzeker voor The Robins. In het seizoen 2017/2018 zal Tammy Abraham uitkomen voor Swansea City. Famara Diedhiou is een 24-jarige centrumspits uit Saint-Louis, Senegal. Voor SCO Angers kwam Diedhiou in het seizoen 2016/2017 tot 36 optredens, waarvan 31 in de Ligue 1. In deze 36 duels wist Diedhiou 9 keer te scoren. Daarnaast bereidde hij 2 doelpunten voor. Diedhiou is een complete spits, die kopsterk is en als aanspeelpunt kan fungeren.

Een andere aanwinst komt uit Italië. Bristol City versterkte zich deze zomer namelijk met Eros Pisano. De 30-jarige rechtsback komt transfervrij over van Hellas Verona. Doelman Ivan Lucic, die in het verleden bij Bayern München onder de lat stond, kwam terug van een uitleenbeurt bij Aalborg BK.

Fabian Giefer, die begin dit kalenderjaar op huurbasis overkwam van Schalke 04, heeft de club verlaten en staat nu bij FC Augsburg onder contract. Aanvallende middenvelder Lee Tomlin (Cardiff City) en rechtsback Mark Little (Bolton Wanderers) hebben de club eveneens verlaten. Middenvelder David Cotterill en rechtsback Adam Matthews keerden terug naar respectievelijk Birmingham City en Sunderland, nadat hun huurcontract bij Bristol City ten einde was gekomen.

Bristol City eindigde vorig seizoen op de 17de plaats in de Championship. Of Bristol City deze prestatie kan evenaren of verbeteren, staat of valt met de prestaties van Diedhiou. Dat Diedhiou een getalenteerde spelers is, staat echter buiten kijf. In het seizoen 2015/2016 was hij voor Clermont goed voor 22 doelpunten in 37 duels. Door deze indrukwekkende cijfers kon hij aan het einde van dat seizoen de overstap maken naar SCO Angers. Nu wil Famara Diedhiou furore maken Engeland. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar Diedhiou lijkt alles in zich te hebben om zijn avontuur op Ashton Gate tot een succes te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER