DERBY – Phillip Cocu is de nieuwe manager van Derby County. De Nederlander volgt Frank Lampard op, die zijn carrière voortzet bij Chelsea.

DOOR TYS HALLEMA

De overstap van Lampard hing al geruime tijd in de lucht, en ook Cocu’s naam als opvolger zong al even rond. De oud-international wacht een zware taak bij de club uit het Championship. Lampard haalde als coach verrassend de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League en verloor daarin nipt van Aston Villa. Deze prestatie evenaren of overtreffen bij de topclub van weleer zou een wereldprestatie zijn.

Cocu treft in zijn nieuwe spelersgroep twee Nederlanders aan. Buitenspeler Florian Jozefzoon werkte al eerder met de coach samen bij PSV, terwijl doelman Kelle Roos na jaren bij de club sinds afgelopen winter eindelijk een basisplaats wist te veroveren. Derby County roerde zich nog amper op de transfermarkt. The Rams versterkten zich vooralsnog alleen met middenvelder Graeme Shinnie van Aberdeen. De Schot was afgelopen seizoen een van de beste spelers in het Schotse Premiership.

Derby heeft verder nog geen nieuwe impulsen aan de selectie toegevoegd. De club nam wel afscheid van diverse spelers. Onder hen enkele (relatief) bekende namen als Ashley Cole, David Nugent, Craig Bryson en Luke Thomas.

Cocu vertrekt vandaag (donderdag) met zijn selectie naar de Verenigde Staten, waar de club een trainingskamp belegt. Hier worden twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Sarasota Metropolis (woensdag) en Bristol City, volgende week zaterdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER